Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

CIA údajně osnovala vraždu Kim Čong-una

Kim Čong-un
Kim Čong-un
Foto: china.org.cn

Pchjongjang - Americká CIA podle Severní Koreje osnovala spiknutí s cílem zavraždit severokorejského vůdce Kim Čong-una. V úterý stalinistický režim pro změnu obvinil Spojené státy, že Korejský poloostrov dohnaly na pokraj jaderné války.

Oficiální severokorejská tisková agentura KCNA uvedla, že CIA ve spolupráci s jihokorejskou rozvědkou připravovaly "záludný komplot" a pomocí "biochemických látek" chtěly severokorejského vůdce usmrtit během oslav v Pchjongjangu.

KLDR již v úterý reagovala na zapojení dvou amerických nadzvukových bombardérů B-1B do cvičení jihokorejských a japonských vzdušných sil. Korejský poloostrov je dle Pchjongjangu na pokraji nukleární války.

Americký prezident Donald Trump během nedávného rozhovoru s agenturou Bloomberg prohlásil, že se nebrání setkání se severokorejským vůdcem "za příhodných okolností".

Témata:  Severní Korea CIA USA Kim Un-Čong

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy