Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Thajsku vybuchla bomba, přes 50 zraněných

Bangkok
Bangkok
Foto: Pixabay

Bangkok - Na muslimském jihu jinak převážně buddhistického Thajska dnes explodovala bomba, zranění utrpělo přes 50 lidí. Žádná úmrtí nebyla hlášena.

K atentátu se nikdo nepřihlásil. Útočníci nejprve použili zábavní pyrotechniku, aby odlákali pozornost, a pak odpálili bombu ukrytou v autě před rušným nákupním střediskem,.

Thajská televize odvysílala záběry na obrovský oblak černého kouře, jak po výbuchu stoupá k obloze. Nemocnice v Pattání oznámila, že atentát si vyžádal 52 zraněných.

V provinciích Jalá, Narátchivát a Pattání, které jsou u hranic s Malajsií, od ledna 2004 zahynulo při násilnostech více než 6500 lidí. Tisíce dalších byly zraněny.

Uvedené provincie byly součástí nezávislého sultanátu až do roku 1909, kdy byly všechny připojeny k buddhistickému Thajsku. Separatisté si stěžují na diskriminaci místního obyvatelstva, které vyznává islám, zvlášť v oblasti vzdělání a na trhu práce.

Témata:  Thajsko terorismus

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy