Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tillerson se sešel s Lavrovem, šéfa ruské diplomacie přivítá i Trump

Sergej Lavrov, ruský ministr zahraničí
Sergej Lavrov, ruský ministr zahraničí
Foto: mid.ru

Washington - Americký ministr zahraničí Rex Tillerson dnes ve Washingtonu zahájil jednání se svým ruským kolegou. Sergeje Lavrova hodlá později přijmout prezident Donald Trump. V USA se nyní řeší odvolání šéfa FBI.

Americké ministerstvo zahraničí před Lavrovovou návštěvou uvedlo, že ministři budou v případě Ukrajiny hovořit o prosazování mírových dohod z Minsku. V otázce Sýrie pak chtějí diskutovat o možnostech, jak zastavit násilí, jak dodat strádajícím obyvatelům humanitární pomoc a jak otevřít cestu k diplomatickému řešení konfliktu.

Ministři se naposledy setkali 12. dubna během Tillersonovy návštěvy Moskvy. V případě Trumpa bude Lavrov nejvyšším představitelem Ruska, se kterým se prezident od lednového nástupu do funkce setká.

Jejich schůzka proběhne na pozadí skandálu kolem údajného ruského vměšování do loňských amerických prezidentských voleb, které vyšetřuje FBI a tři výbory amerického Kongresu. Rusko obvinění důrazně odmítá.

Témata:  Sergej Lavrov Donald Trump USA Rex Tillerson

Aktuálně se děje

7:30

Americký Senát schválil balíček pomoci pro Ukrajinu a Izrael ve výši 95 miliard dolarů

Americký Senát v úterý pozdě večer schválil balík pomoci pro Ukrajinu ve výši 61 miliard dolarů. Prezident Joe Biden přislíbil dnešní podpis balíčku, a že nové dodávky zbraní budou rychle doručeny do válečné zóny, protože Rusko dosahuje úspěchů na bojišti, uvedl server Euronews.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy