reklama

Server vysvětluje, že se IS se podařilo do Saúdské Arábie dostat zejména skrze aktivitu na sociálních sítích a médiích.

„IS, podobně jako Al Kajda, obviňuje Saúdskou Arábii z toho, že je státem bezvěrců a o jejích vládcích mluví jako o tyranech, odpadlících a věrných Křižákům. Obě organizace věří, že saúdští vojáci v armádě a bezpečnostních složkách zabíjí mudžahedíny, neboli svaté bojovníky, a jsou stejnými nevěrci, jako jejich vláda," vysvětluje server.

Nyní jsou zde podle serveru mladí lidé přes sociální média radikalizováni do takové míry, že jsou ochotni vraždit vojáky a polici i v případě, že se jedná o členy jejich vlastní rodiny.

Jak server připomíná, to se ukázalo například v březnu, kdy bylo při přestřelce s policií zabito šest členů IS ve věku 18-28 let, kteří byli podezřelí z vraždy svého bratrance, který byl členem armády. Podobné případy se pak podle serveru odehrály i dříve.

„IS rekrutuje lidi mladší 30 let na sociální síti Twitter. Tato věková skupina představuje lidi, kteří jsou nadšeni pro věc a lze je snadno ovlivnit produkty IS, jako jsou plamenné hymny a scénky, které propagují džihád proti polyteistickým cizincům," dodává server.