Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útok v Jeruzalémě: Palestinec pobodal policistu, ten ho stačil zastřelit

Izrael, ilustrační foto
Izrael, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Jeruzalém - Palestinec dnes nožem zranil na krku a hlavě izraelského policistu, ten ještě stačil útočníka zneškodnit. Při incidentu byl lehce zraněn další muž.

Incident se stal v Jeruzalémě u Lví brány, za níž začíná Via Dolorosa - Křížová cesta. Palestinec se v úzké uličce rychle přiblížil k policistovi a začal ho bodat. Muž se ale stačil chopit zbraně a útočníka zastřelil.

Podobné incidenty se odehrávají v Izraeli a na Západním břehu Jordánu od podzimu roku 2015. O život při nich přišlo přes 260 Palestinců a na izraelské straně je více než 40 mrtvých.

Izraelský prokurátor ve čtvrtek obvinil palestinského muže z vraždy britské studentky Hannah Bladonové. Palestinec v dubnu ohrožoval nožem lidi v tramvaji v centru Jeruzaléma a mladé ženě způsobil těžká zranění, kterým podlehla.

Témata:  Izrael Jeruzalém Palestina policie Izrael

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 10:02

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě UNRWA

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA). Ta přišla v pondělí s informacemi, že Tel Aviv nikdy nevyjádřil obavy ze zaměstnanců UNRWA, jejichž seznam dostává každoročně od roku 2011.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy