Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Společnost Apple vybrala první firmu pro investici z nového fondu

Apple
Apple
Foto: Pixabay

Washington - Apple vytvořil miliardový fond pro investice do firem v USA. Jako první z něj dostane 200 milionů dolarů dostane společnost Corning, která vyrábí skleněné obrazovky Gorilla pro chytré telefony a tablety, včetně produktů Applu.

Investice bude směřovat do výzkumu a vývoje, potřebného vybavení a nejmodernějšího zpracování skla. "Corning je skvělým příkladem dodavatele, který pokračuje s inovacemi a je jedním z dlouholetých dodavatelů Applu," uvedl v prohlášení provozní ředitel Applu Jeff Williams.

"Toto partnerství začalo před deseti lety s prvním iPhonem a dnes každý zákazník, který si koupí iPhone nebo iPad kdekoliv na světě, dotýká se skla, které bylo vyvinuté v Americe," dodal.

Apple také plánuje investovat do programů, které budou trénovat novou generaci vývojářů aplikací.

Americký prezident Donald Trump v rámci své prezidentské kampaně Apple silně kritizoval za to, že valnou část své výroby má v Číně. Šéf Applu Tim Cook však již dříve upozornil, že loni vydal Apple na podporu svých dodavatelských firem, včetně 3M Co a Corning Inc, 50 miliard USD. Firma také podle něj již ve Spojených státech přispěla k vytvoření dvou milionů pracovních míst, z toho 80.000 je přímo v Applu a ostatní u jejích dodavatelů a ve vývojových firmách.

Témata:  Apple USA ekonomika

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 15:01

Česko přijalo víc uprchlíků z Ukrajiny, než zvládá, myslí si většina Čechů

Podle nedávného průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) si většina lidí myslí, že Česká republika přijala více uprchlíků z Ukrajiny, než je schopna zvládnout. Tento názor sdílí 58 procent respondentů. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy