Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Papež František stále nevěří v pravost zjevení z bosensko Medjugorje

Vatikán, ilustrační foto
Vatikán, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Vatikán - Papež František znovu vyjádřil pochyby o autentičnosti zjevení Panny Marie v bosenské obci Medjudorje. Papež Jan Pavel II. byl k Medjugorje vstřícný, papež Benedikt XVI. se k němu nevyjadřoval.

Ke zjevení v Medjugorje byl kritický už v minulosti. "Tato údajná zjevení nemají velkou hodnotu, ale sděluji tím jenom svůj osobní názor," řekl tentokrát František.

Zjevení v Medjudorje ohlásilo v roce 1981 šest dětí. Bosenská vesnička se od té doby stala cílem statisíců poutníků ročně, i když jejich počet začíná klesat. Přičítá se to kromě jiného i kritickému postoji současného papeže. "Bohorodička není pošťačka, aby každý den nosila vzkazy," prohlásil v minulosti František.

Benedikt XVI. pověřil komisi sestavenou z teologů a biskupů, aby situaci posoudili. Jejich závěr nebyl zveřejněn, ale František vyjádření komise dostal v roce 2014. "Zpráva vyjadřuje pochybnosti. Já jsem ještě skeptičtější. Dávám přednost madoně jako naší matce, ne madoně, která řídí telegrafickou stanici a každý den zasílá vzkazy v danou hodinu. To není Ježíšova matka," sdělil František v letadle, kterým se vracel z Fátimy, kde v sobotu svatořečil dva pasáčky, jimž se tam údajně před 100 lety zjevila Panna Marie

Témata:  Papež František Vatikán Bosna a Hercegovina

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy