reklama

Dvouletý Mohammad Sudais původem z Pákistánu si hrál na zahradě, když přišel cizí muž a údajně mu začal vyhrožovat zabitím. „Já ku*va vybombarduju tebe i váš dům," křičel na něj. Svědky útoku byly i teta a strýc chlapce, kteří vše slyšeli, píše list The Mirror.

Mohammad se i s rodinou přestěhoval do Glasgow z Pákistánu v roce 2014 kvůli lékařskému ošetření. To chlapec potřeboval kvůli popálenému obličeji poté, co výbuch plynu ve jeho domě zabil jeho matku, otce i bratra a jeho poranil. Malý Mohammad byl nazván „Dítětem Skotska" poté, co příběh dojal nejedno lidské srdce.

Mohammad Asif, který se teď o svého synovce stará, řekl, že muž procházel kolem rodinného domu v Glasgow v pátek. Na Pákistánce prý cizinec křičel, že nepatří do Skotska a že by měli „ku*va táhnout zpět, odkud přišli."

„Můj soused má nainstalované kamery, takže se nám podařilo toho člověka zachytit. Můžete ho vidět, jak jde přes silnici směrem k nám ještě předtím, než křičel," vysvětluje muž. „Žijeme tady už několik let a nikdy jsme neměli problémy, natož aby tu byl někdo, kdo by chtěl bombardovat náš dům nebo děti," přiznal.

„Naším hlavním zájmem je Mohammad. Hraje si většinu času na zahradě Většina lidí ví, kdo to je, a často se zastaví a pozdraví se s ním, protože je to docela zábavné. Ale teď už ho nebudeme pouštět ven samotného," dodal.

Muž prý nevyděsil jen malého Mohammeda, ale i jeho tetu a sestřenice, u kterých žije. „Naši přátelé a sousedé jsou úžasní a podporují nás. Lidé zde jsou báječní. Říkají, že toho člověka nikdy neviděli, a to ve mně vyvolalo obavy, že se jednalo o cílený útok. Nevím, jestli byl naštvaný, rozzlobený nebo jen prostě rasista. Chápu, že lidé mají různé problémy, ale to neznamená, že je mohou házet na mou rodinu," dodal strýc chlapce.

Mohammad (48) má s bombovými útoky zkušenosti, žil v příhraničním městě Péšavár, jednom z nejvíce násilných míst na Zemi. Je prý ale šokován, že jeho rodina musí snášet takové hrozby v tak klidné zemi, jako je Skotsko. Policie už útok vyšetřuje. „Stížnost už byla podána a vyšetřování pokračuje," uvedla tamní policie.