Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Uživatelé v USA kvůli WannaCry zaplatili méně než 70 tisíc dolarů

Bílý dům, Washington D.C., USA
Bílý dům, Washington D.C., USA
Foto: Pixabay

Washington - Vyděračský virus WannaCry napadl ve 150 zemích světa na 300.000 počítačů. Uvedl to dnes bezpečnostní poradce amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Podle něj zasažení uživatelé na výkupném celkem zaplatili méně než 70.000 dolarů (1,7 milionu Kč). Kdo stál za útokem, Spojené státy dosud nevědí, dodal.

Dosavadní údaje expertů hovořily o tom, že virus od pátku zasáhl na 200.000 uživatelů a jeho šíření se dnes zpomalilo. Trumpův poradce pro otázky vnitřní bezpečnosti Tom Bossert na dnešním brífinku v Bílém domě mluvil o 300.000 případech.

"Dobrá zpráva je, že přes víkend klesl počet nových napadení," uvedl. Nikdo z uživatelů, kteří útočníkům zaplatili výkupné, se podle něj nedočkal obnovení svých dat v napadeném počítači.

Témata:  USA Bílý dům USA Donald Trump WannaCry internet

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 18:40

Loňská střelba na FF UK významněji zasáhla kolem 9000 lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) a s ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy