Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kontroverzní režisér Michael Moore chystá výbušný dokument o Trumpovi

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Facebook

Washington - Režisér Michael Moore, který je znám svými sociálněkritickými snímky, chystá dokument o prezidentovi Spojených států Donaldu Trumpovi. Bude se jmonovat Fahrenheit 11/9, čímž odkazuje na 9. listopad, kdy byl Trump vyhlášen vítězem voleb.

Moore na dokumentu tajně pracuje několik měsíců a slibuje, že bude výbušný. Filmař se účastnil protestů proti Trumpovi loni v listopadu i letos v lednu.

"Bez ohledu na to, co se odhalí, zůstává stát. Fakta, realita, myšlení jej nemohou porazit. Dokonce i když si uškodí sám, druhý den ráno vstane a pokračuje v činnosti a tweetování. To všechno skončí s tímto filmem," uvedl tvůrce v prohlášení.

Název filmu je narážkou na snímek Fahrenheit 9/11, kterým kritizoval postup administrativy Gerge Bushe mladšího po teroristických útocích z 11. září.

V roce 2002 natočil Moore dokument Bowling for Columbine, v němž hledal příčinu toho, proč v USA tolik lidí sejde ze světa střelnou zbraní. Za tento sarkastický i poučný snímek obdržel Oskara v kategorii dokumentární film. Za dokument Fahrenheit 9/11 z roku 2004 získal Zlatou palmu na filmovém festivalu v Cannes.

Témata:  Donald Trump filmy USA

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:57

GIBS obvinila policisty kvůli únorovému incidentu před barem v Praze

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy