Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kost nalezená ve vyzvednutém trajektu Sewol patřila učiteli, ukázal test DNA

Jižní Korea, ilustrační foto
Jižní Korea, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Soul - Test DNA prokázal, že kost nalezená na místě potopeného trajektu Sewol patřila jednomu z doposud pohřešovaných pasažérů.

Při nehodě v roce 2014 zahynulo 304 lidí, většina z nich byli studenti na školním výletě. Devět těl se nepodařilo nalézt.

Příbuzní pohřešovaných dlouho usilovali o vyzdvižení celého plavidla z mořského dna, protože se domnívají, že by pozůstatky jejich blízkých mohly být uvnitř havarovaného plavidla nebo v místě neštěstí.

Vrak lodi byl vytažen z mořského dna v březnu a následně byl dopraven do přístavu, kde jeho útroby nyní prohledávají experti. Ti již v minulých týdnech oznámili, že uvnitř trajektu našli údajně lidské kosti.

Místo nehody současně prozkoumávají potápěči. Kost o délce 34 centimetrů vyzdvižená z místa ztroskotání patřila jednomu z učitelů. "Výsledky testů DNA úlomku kosti ukázaly, že patřila učiteli střední školy Ko Čang-sokovi," oznámilo dnes jihokorejské ministerstvo pro námořní záležitosti.

Témata:  Jižní Korea lodní nehody moře

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.