Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ruská mládež má protestní nálady, musíme s tím něco dělat, varuje ruská ministryně

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Moskva - Ruská ministryně školství Olga Vasiljevová dnes varovala, že je třeba pracovat s „protestně naladěnou mládeží" .V Moskvě, Petrohradu a dalších zhruba 80 ruských městech se koncem března vydaly do ulic desetitisíce lidí v protestních pochodech proti korupci na nejvyšších místech státní správy. 

Mezi mladými Rusy se podle političky šíří protestní nálady, a mládeži je proto třeba pomoci v seberealizaci. Znepokojení ministryně vyvolaly masové protivládní demonstrace v ruských městech z konce března, na nichž se významně podíleli mladí lidé.

„Musíme mladým lidem pomoci a navrhnout jim to nejlepší, aby se mohli seberealizovat," řekla Vasiljevová. Zdůraznila, že „protestovat je mládeži vlastní a negativních výzev je mnoho".

Mladí lidé by se neměli nechat zatáhnout do "protispolečenských akcí a neměli by podléhat zhoubným, strašlivým vlivům radikalismu," řekla ruská ministryně.

Největší akci od protestů proti znovuzvolení prezidenta Vladimira Putina před pěti lety, zorganizoval opoziční vůdce Alexej Navalnyj. Další podobný protest opozice chystá na 12. června.

Témata:  Rusko demonstrace v Rusku

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy