Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Já se vám pomstím, už mám plán, vyhrožuje bojovníkům IS otec zavražděného teenagera

Bojovníci Islámského státu
Bojovníci Islámského státu
Foto: Wikimedia Commons

Rakka – Islámský stát surově zabil mladíka, který se údajně provinil „homosexualitou a drogovými trestnými činy“. Jeho otec teď slibuje, že se vrahům svého jediného potomka pomstí.

Mohammed Hussain Zer slibuje pomstu všem bojovníkům IS ve městě Raqqa. Uvádí to poté, co jeho 14letého syna Músu džihádisté pobodali, shodili ze střechy a nakonec zabili tak, že mu podřízli hrdlo. Radikálové mladíka obvinili z toho, že je homosexuál a feťák.

Jeho otec (47) ale říká: „Músovi bylo jen 14 let a byl nevinný. Ale oni ho shodili ze střechy a říkali, že je to člověk, který si zaslouží zemřít.“ Zdrcený rodič přiznává, že od tohoto hrůzného incidentu každý den myslí na pomstu. Jeho slova cituje server The Express.

Musa byl odvlečen z jeho domova ve městě Rakka před dvěma lety, kdy si pro něj přišla náboženská policie IS. Poté byl držen ve vězení, aniž by někdo jeho rodičům řekl, z čeho byl vlastně obviněn. Poté byl teenager převezen do Ain Issa, kde byl držen v suterénu policejní stanice.

Músovi rodiče jej navštívili ve vězení, kde jim bylo řečeno, že si ho během několika dní budou moci vzít domů. Ale jen o několik dní později rodina dostala zprávu, že jejich syn byl zavražděn bojovníky IS. „Byl to nevinný chlapec, který byl zabit drogovými dealery, vězniteli a zločinci z Daeše,“ uvedl otec mrtvého mladík a s odkazem na jiné označení IS.

„Ve chvíli, kdy Rakka padne do rukou Syrských demokratický sil, odvedu je do bytu každého člověka, o kterém vím, že byl členem IS. To je to, pro co teď žiju,“ plánuje Zer svou pomstu. „Nikdy mi neřekli, proč ho tak chtěli,“ přiznal otec, že doteď netuší, co jeho syn provedl. „Řekli jen, že ho potřebují na pár hodin, aby odpověděl na otázky.  Byl to můj jediný syn, citlivý, klidný kluk, který žil doma a nikdy nic špatného neudělal.“

Před svou smrtí Músa otci řekl: „Tati, jdou mě zabít, jen mě odsud dostaň.“ Pan Zer prý svému vystrašenému synovi řekl, že to bude v pořádku. Nechtěl mu říct, že nemá dost peněz, aby ho dostat ven. A jen několik hodin poté, co Zer navštívil svého syna, přijel k jeho rodinnému domu úředník, aby mu řekl, že jeho syn byl zabit. 

Zer si šel druhý den vyzvednou tělo svého syna, právě tehdy zjistil, že byl ubodán a pak shozen z budovy. A protože Musa pád přežil, naložili ho do sanitky, kde mu jeden z teroristů IS podřízl hrdlo. „Teď pokaždé, když na něj myslím, slyším jeho hlas říkat: ‚Táto dostaň mě odsud‘. A pamatuju si, jak jsem mu říkal, aby se nebál, že všechno bude v pořádku,“ dodává Syřan.

Témata:  Islámský stát Sýrie

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:55

Francie omezí kvůli olympiádě lety, povolá vzdušné taxíky

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy