Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V kauze kolem jihokorejské exprezidentky padl první rozsudek

Pak Kun-hje
Pak Kun-hje
Foto: Korea.ne

Soul - Dadnes zazněl první verdikt spojený se skandálem, který vedl k sesazení jihokorejské prezidentky Pak Kun-hje. Plastický chirurg Kim Jong-če byl podmínečně odsouzen k 18 měsícům vězení za falšování lékařských záznamů bývalé hlavy státu.

Odsouzena byla i lékařova žena Pak Če-ju, a to k ročnímu odnětí svobody. Podplacením jednoho z prezidentských poradců a bývalého úředníka ministerstva zdravotnictví chtěla docílit, aby podpořili zahraniční zakázky pro jejího chotě. Manželský pár se k činům přiznal.

Kim Jong-če byl obviněn, že u něj v letech 2014 až 2016 tehdejší prezidentka podstoupila několik procedur, včetně aplikace botoxových injekcí, aniž je Kim zanesl do lékařských záznamů.

Vyšetřování korupčního skandálu odhalilo podrobnosti o různých kosmetických a léčebných ošetření, jež exprezidentka podstoupila bez dohledu svých oficiálně stanovených lékařů.

Témata:  Jižní Korea Pak Kun-hje 1 plastické operace

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 22:25

Greta Thunbergová byla obviněna z ignorování policejních příkazů

V úterý švédská prokuratura zahájila obvinění proti klimatické aktivistce Gretě Thunbergové za občanskou neposlušnost. Incident se týká protestu před švédským parlamentem, během kterého Thunbergová odmítla odejít po výzvě policie.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy