Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Průšvih rakouské policie: Lupič využil nepozornosti u soudu a utekl oknem

Rakouská policie, ilustrační fotografie
Rakouská policie, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Innsbruck - Přímo z okna justiční budovy v tyrolské metropoli dnes po vynesení verdiktu vyskočil čerstvý odsouzenec a pokusil se zmizet v ulicích historického centra města. Svobody si dlouho neužíval.

Chorvata (22) policie zadržela loni v prosinci v souvislosti s loupežným přepadením tří žen v innsbruckých podzemních garážích, během vyšetřování navíc obvinění rozšířila o sérii vloupání. A právě případů vloupání se dnešní stání týkalo.

"Muž využil čas určený na poradu se svým obhájcem, rozběhl se k oknu a vyskočil ven," uvedl mluvčí soudu Andreas Stutter.

Dodal, že v sále byli po celou dobu stání přítomni tři strážní, ti ale během porady s obhájcem opustili sál. Policie spolu s justiční stráží mladíka brzy v centru Innsbrucku dopadla.

Témata:  Rakousko zajímavosti loupež policie Rakousko

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 18:40

Loňská střelba na FF UK významněji zasáhla kolem 9000 lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) a s ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy