Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Francouzská policie obvinila kvůli útoku v Paříži dalšího muže

Francouzská policie
Francouzská policie
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Paříž - Francouzská policie obvinila z terorismu muže, jehož DNA vyšetřovatelé našli na zbrani, kterou v dubnu útočník zastřelil policistu v Paříži.

Dnes o tom podle britské zpravodajské stanice BBC informoval zdroj z justičních kruhů.

Třiadvacetiletý muž, jehož jméno nebylo zveřejněno, byl zatčen v oblasti Paříže a v policejních záznamech doposud nefiguroval. Nadále zůstává ve vazbě. Tvrdí, že nezná Karima Cheurfiho, který v dubnu na Champs-Élysées dvakrát zasáhl kalašnikovem policistu.

Pachatelem teroristického útoku na policisty na pařížském bulváru Champs-Élysées nedaleko Vítězného oblouku byl Karim Cheurfi, narozený v roce 1977 poblíž Paříže. Dřívější informace francouzských médií na dnešní tiskové konferenci potvrdil pařížský prokurátor François Molins.

Útočník, který byl nakonec zastřelen, zabil jednoho policistu a dva další zranil. Vyšetřovatelé zatím neví, zda měl komplice, vyslýchá ale tři lidi z jeho okolí. Útok se odehrál jen tři dny před prvním kolem prezidentských voleb.

Témata:  Francie policie Francie teroristický útok v Paříži - střelec zaútočil na Champs-Élysées

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy