Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Británie a volby? Stranický lídr Corby v ohrožení

Velká Británie
Velká Británie
Foto: Pixabay

Londýn - V Británii se včera konaly regionální volby a sečtena je zatím zhruba polovina hlasů. Labouristé ztrácejí, což by mohlo ohrozit pozici stranického lídra Jeremyho Corbyna.

Britští voliči ve čtvrtek rozhodovali o složení rad ve městech a hrabstvích v Anglii a volili také parlament ve Skotsku a regionální rady Walesu a Severního Irska.

Zdroj: YouTube

V Anglii bylo zatím sečteno o něco víc než 50 procent hlasů odevzdaných v městských volbách a labouristé ztratili 43 zastupitelských postů. Podíl hlasů odevzdaných této straně se prudce snížil i ve volbách ve Skotsku a Walesu.

Pokud konečné výsledky tyto ztráty potvrdí, bude to podle Reuters negativní známka osmi měsíců Corbynova předsednictví. Jeho nástup do vedení strany loni v září signalizoval výrazný posun labouristů doleva.

Témata:  Velká Británie Jeremy Corbyn

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy