Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Život v Británii už neláká? Migrace do království je nejnižší za dva a půl roku

Londýn
Londýn
Foto: Pixabay

Londýn - Čistá migrace do Británie klesla v roce 2016 na nejnižší úroveň za dva a půl roku. Podle statistiků dlouhodobě klesá zájem ostatních občanů Evropské unie o život ve Spojeném království.

Čistá migrace činila k loňskému prosinci 248.000 lidí, což bylo o 84.000 méně než za rok 2015 a na nejnižší úrovni od údajů z března 2014.

Stále je to ale vysoko nad cílem vlády, která chce tento počet držet pod 100.000.

Nejvýraznější odliv z Británie úřad zaznamenal u občanů takzvaných nových zemí EU, které vstoupily do unie v roce 2004. Jde o Česko, Estonsko, Maďarsko, Lotyšsko, Litvu, Polsko, Slovensko a Slovinsko. Jejich čistý příliv loni činil 5000, přičemž o rok dříve to bylo ještě 46.000.

Čistá migrace do Británie ze všech ostatních zemí EU klesla meziročně za stejné období o 51.000 na 133.000 lidí.

Témata:  Velká Británie přistěhovalectví EU

Aktuálně se děje

16. května 2024 21:40

Pavel vyzval k podpoře Ukrajiny i hledání konce války

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Volodymyr Zelenskyj na jednání v Praze. (7.7.2023)

Zelenskyj nešetří Západ. Zmínil strach z porážky Ruska na Ukrajině

Západ se bojí nejen porážky Ruska, ale i porážky Ukrajiny. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj to v rozhovoru pro AFP označil za absurdní. Západním spojencům vyčetl například to, že Kyjevu zakázaly používat dodané zbraně k útokům na ruské území. Moskva chce podle Zelenského zaútočit na Charkov, přičemž nemá dost sil k novému útoku na Kyjev.