Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump nechá prošetřit únik informací o útoku v Británii

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Brusel - Americký prezident Donald Trump dnes označil úniky zpravodajských informací ze zpravodajských služeb USA o pondělním atentátu v Manchesteru do médií za znepokojující. Slíbil také jejich důkladné prošetření

Úniky citlivých informací představují "závažné ohrožení" americké národní bezpečnosti, upozornil podle agentury Reuters šéf Bílého domu po příjezdu na dnešní summit NATO v Bruselu.

Trump řekl, že požádá ministerstvo spravedlnosti a další příslušné orgány o úplné prověření úniků. "A pokud to bude přiměřené, viník by měl být stíhán v co největším rozsahu, jaký umožňuje zákon," citovala Trumpa agentura Reuters. Prezident zdůraznil, že pro USA neexistuje vztah, kterého by si více vážily, než je zvláštní vztah mezi Spojenými státy a Británií.

Britská premiérka Theresa Mayová hodlá při dnešním setkání s Trumpem na aliančním summitu protestovat proti úniku citlivých informací.

Témata:  Donald Trump USA média výbuch v aréně v Manchesteru

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy