Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump se pustil do Němců: Jsou špatní, velmi špatní. Zasáhnout musel Juncker

Berlín, ilustrační foto
Berlín, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Berlín - Podle informací týdeníku Der Spiegel řekl americký prezident Donald Trump na adresu Němců, že jsou "velmi špatní" kvůli jejich vysokému obchodnímu přebytku. Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker dnes označil zprávy německých médií za přehnané.

"Němci jsou špatní, velmi špatní," uvedl podle listu Trump na čtvrtečním setkání s představiteli Evropské unie. "Podívejte se na ty miliony aut, která v USA prodávají. Strašlivé. Zastavíme to," dodal.

"(Trump) neřekl, že se Němci chovají špatně," reagoval Juncker na dnešní zprávy médií. "Nebyl vůbec agresivní, tak či tak jsme se postavili na obranu Německa," dodal.

Trump již delší dobu vyjadřuje nespokojenost kvůli vysokému obchodnímu přebytku Německa. V lednu varoval, že uvalí dovozní clo 35 procent na automobily, které hodlá německá automobilka BMW vyrábět v nové továrně v Mexiku a exportovat do Spojených států.

Témata:  Donald Trump Německo Jean-Claude Juncker

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy