Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Manchesteru byli zadrženi další dva lidé, policie se k nim probila řízenou explozí

Britská policie, ilustrační fotografie
Britská policie, ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto ČT

Londýn - V souvislosti s pondělním teroristickým útokem v Manchesteru policie vyslýchá již 11 lidí. Dnes časně ráno totiž zadržela dva muže ve věku 20 a 22 let poté, co si komando řízenou explozí uvolnilo vstup do domu v Cheetham Hill v Manchesteru.

Kvůli atentátu policie zadržela celkem 13 lidí, dva z nich mezitím ale bez obvinění propustila. Vláda nemá informace, že by některé z akcí o nadcházejícím prodlouženém víkendu hrozil atentát

Policejní představitelé podle BBC vybízejí lidi k účasti, ale nepolevovali v ostražitosti. Bezpečnostní opatření se posilují například v souvislosti s finále fotbalového poháru ve Wembley v Londýně, na stadionu Hampden Park v Glasgowě a kvůli silničnímu běhu Great Manchester Run.

Úroveň teroristického nebezpečí byla po pondělním atentátu zvýšena na nejvyšší úroveň. Komisař Mark Rowley, který patří k policejním velitelům pověřených bojem proti terorismu, v pátek uvedl, že nastal obrovský pokrok ve vyšetřování sítě podezřelých, stojících za sebevražedným útokem.

Policie podle něj přezkoumala bezpečnost přes 1300 víkendových akcí po celé zemi. Asi tisícovku ozbrojených policistů uvolnilo od plnění jiných povinností rozhodnutí nasadit armádu k ochraně klíčových míst, včetně Buckinghamského paláce a parlamentu.

Témata:  Velká Británie policie Velká Británie výbuch v aréně v Manchesteru

Aktuálně se děje

11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.