Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Belgického krále naštvala reklama na americký fastfood Burge King

Vlajka Belgie
Vlajka Belgie
Foto: Pixabay

Brusel - Reklama amerického fastfoodového řetězce Burger King se nelíbí belgické královské rodině. Zákazníci si totiž mají vybrat mezi belgickým králem Philippem a "králem burgerů".

Řetězec svou první pobočku v Belgii otevře 19. června v Antverpách. U té příležitosti zveřejnil webovou stránku s názvem Who is the king (Kdo je král). "Dva králové, jedna koruna, kdo bude vládnout?" stojí na úvodní stránce.

"Jste si jistí, že chcete zvolit krále Philippa?" dočte se návštěvník stránek po kliknutí na podobiznu belgického monarchy. "On vám neusmaží hranolky," stojí dál v reklamě.

"Užití podobizny krále vyžaduje souhlas," reagoval zlobně královský palác. "V tomto konkrétním případě jsme ale žádnou žádost nedostali," řekl mluvčí belgické královské rodiny Pierre Emmanuel de Bauw, podle nějž by řetězec povolení stejně nedostal, neboť se jedná o využití podoby krále ke komerčním účelům.

Palác chce o kauze s americkou firmou jednal, až poté případně zváží právní kroky.

Témata:  Belgie reklama fastfood

Aktuálně se děje

1. května 2024 15:38

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy