Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rozhovor Kushnera s Kisljakem? Rusko záznam nikdy nezveřejní

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Moskva - Náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov dnes oznámil, že Moskva nikdy nezveřejní záznam diskusí svého velvyslance ve Washingtonu Sergeje Kisljaka se zetěm a poradcem prezidenta USA Donalda Trumpa Jaredem Kushnerem. Také si stěžoval na úniky informací z Bílého domu do médií, které opakovaně kompromitují štáb Bílého domu.

Americký list The Washington Post před deseti dny zveřejnil informaci o tom, že Kushner, manžel Trumpovy nejstarší dcery Ivanky, koncem loňského roku s Kisljakem ve Washingtonu dojednával vytvoření chráněného komunikačního kanálu mezi USA a Ruskem v prostorách ruské ambasády.

Trump popírá jakékoli spojení s Moskvou a vyšetřování, které v této souvislosti vede FBI, označuje za hon na čarodějnice.

"Diplomatická práce má své zvyklosti, které neumožňují šířit se o obsahu pracovních kontaktů ruských velvyslanců a diplomatů, a to v USA ani nikde jinde ve světě," řekl Rjabkov. Žádné detaily o setkání Kisljaka s Kushnerem, pokud se uskutečnilo, proto zveřejněny nebudou, řekl ruský diplomat.

Úniky informací z Bílého domu do médií podle něj ohrožují rusko-americké vztahy. "Nevíte, co se stane zítra: možná se obsah vašich diskusí objeví v CNN nebo na stránkách The Washington Post," řekl Rjabkov.

Témata:  Rusko Donald Trump Jared Kushner USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:23

Rakušan si prosadil změny v zákoně o zbraních, vláda novelu schválila

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy