Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trumpův poradce a šéf komunikace Bílého domu rezignoval.Ve funkci byl tři měsíce

Bílý dům, Washington D.C., USA
Bílý dům, Washington D.C., USA
Foto: Pixabay

Washington - Vysoký poradce amerického prezidenta Donalda Trumpa a šéf komunikace Bílého domu Mike Dubke podal demisi Ve funkci byl pouhé tři měsíce. Dnes to oznámila Trumpova poradkyně Kellyanne Conwayová. 

Dubke dovůd odchodu neuvedl, americká média nicméně připomínají, že demisi podal v době, kdy Trumpova administrativa čelí problémům v souvislosti s vyšetřováním možných ruských zásahů do prezidentských voleb v USA či úniky citlivých informací z prezidentova okolí.

„Bylo mi obrovskou ctí sloužit prezidentu Trumpovi a jeho administrativě," sdělil Dubke v prohlášení. „Vyjádřil přání opustit Bílý dům," uvedla Conwayová s tím, že tak učinil ještě před první Trumpovou zahraniční cestou. Conwayová neupřesnila, k jakému datu Dubke úřad opustí.

Trump, který se v sobotu vrátil z devítidenní zahraniční cesty, která ho mimo jiné zavedla i do Evropy na summit NATO, se podle Reuters chystá obměnit část personálu v Bílém domě. Chystá se mimo jiné uvést do funkce nové poradce a také zkušené politické profesionály. Zdroje z Trumpova okolí uvádějí, že prezident chce do Bílého domu přivést i odborníky ze své volební kampaně.

Témata:  Donald Trump USA Bílý dům USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 10:11

Pozemní operace izraelské armády do Rafahu nevýslovnou katastrofou, varuje OSN

Pozemní operace izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy by byla "nevýslovnou katastrofou," prohlásil šéf Úřadu OSN pro koordinaci humanitárních záležitostí (OCHA) Martin Griffiths. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy