Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Britská policie evakuovala nádraží v High Wycombe, na místě byla i armáda

Policie Velké Británie
Policie Velké Británie
Foto: Filip Toužimský, EuroZprávy.cz

Londýn – Anglické město High Wycombe prožilo velmi rušný den. Britská policie dnes evakuovala tamní nádraží a veřejnost vyzvala, aby se co nejvíce od stanice vzdálila.

Očití svědci na twitteru informovali, že na místě zasahovala i armáda. Podrobnosti o akci nejsou známé, železniční dopravce Chiltern Railways bez upřesnění hovořil o "“incidentu".

#UK #HighWycombe - Pics from the scene (via @m8tr1x) pic.twitter.com/K7hhCkBtAd

— Terror Events (@TerrorEvents) 30. května 2017

„Obě linky přes High Wycombe jsou nyní uzavřené kvůli zásahu krizových složek, které řeší incident," uvedl dopravce na twitteru.

Policie prý dostala hlášení o podezřelém chování jistého muže v zadní části vlaku. Nádraží i s odstavenými soupravami evakuovala, při prohlídce ale nic nepatřičného nezjistila. V rámci zásahu zkontrolovala také dvojici neupřesněných mužů, kterou okamžitě propustila.

Na místě zasahovali i policisté s automatickými zbraněmi. Policie během evakuace vyzvala veřejnost, aby se od nádraží co nejvíce vzdálila.

V Británii po teroristickém útoku v Manchesteru, kde se před týdnem v pondělí odpálil sebevražedný atentátník, panují mimořádná bezpečnostní opatření.

Policie například vůbec poprvé nasadila do vybraných vlaků ozbrojené hlídky, poznamenal Reuters. K ostraze klíčových míst byli rovněž povoláni vojáci.

Témata:  Velká Británie policie Velká Británie

Aktuálně se děje

1. května 2024 15:38

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy