Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na mezidárodním letišti v Orlandu řádil ozbrojený muž. Zpacifikovat ho musela policie

Policie USA
Policie USA
Foto: Pixabay

Orlando - Přes tři hodiny vyjednávali američtí policisté s ozbrojeným mužem, který ohrožoval provoz mezinárodního letiště v Orlandu na Floridě. Nakonec se jim ho podařilo zadržet, při incidentu nepadl jediný výstřel.

O přítomnosti ozbrojeného člověka, který údajně vykřikoval různé výhružky, se policie dozvěděla v úterý po sedmé hodině večerní místního času (dnes po 1:00 SELČ).

Muž se pohyboval u přepážek půjčoven aut. "Po tomhle budete potřebovat psychiatra," křičel podle svědků mimo jiné útočník.

Celý terminál byl uzavřen a cestující se schovávali ve všech zákoutích letištní haly. Policisté muže obklíčili a několik hodin s ním vyjednávali, než se jim jej podařilo nenásilně zadržet.

Na Floridě došlo letos již k výrazně tragičtějšímu letištnímu incidentu, když v lednu na letišti ve Fort Lauderdale zastřelil muž původem z Aljašky pět lidí u výdeje zavazadel.

Témata:  Florida USA policie USA

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 10:02

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě UNRWA

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA). Ta přišla v pondělí s informacemi, že Tel Aviv nikdy nevyjádřil obavy ze zaměstnanců UNRWA, jejichž seznam dostává každoročně od roku 2011.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy