Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Terorista z Manchesteru jednal na vlastní pěst? Mohl jednat sám přiznávají vyšetřovatelé

Vlajka Velké Británie
Vlajka Velké Británie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Manchester - Vyšetřovatelé se přiklánějí k verzi, že sebevražedný atentátník z Manchesteru zřejmě nebyl součástí rozsáhlé teroristické buňky. Policie ale nadále nevylučuje, že Salamn Abedi mohl mít komplice.

"Naše vyšetřování ukazuje, že (útočník Salman) Abedi osobně nakoupil většinu klíčových komponentů. Je také stále očividnější, že se během čtyř dnů mezi příletem do země a spácháním toho otřesného činu většinou pohyboval a konal sám," uvedl Russ Jackson z protiteroristického oddělení.

"Je nezbytné, abychom zjistili, že (Abedi) nebyl součástí nějaké širší sítě, vyloučit to zatím nemůžeme," řekl Jackson. "Zůstává řada nejasností ohledně jeho chování před útokem," dodal.

Abedi, který se narodil v Manchesteru, jeho libyjští rodiče se ale před několika lety vrátili do vlasti. Abedi před útokem zřejmě Libyi navštívil. Tamní úřady mezitím zajistily Abediho otce a mladšího bratra,

Témata:  Velká Británie Salman Abedi výbuch v aréně v Manchesteru policie Velká Británie

Aktuálně se děje

7. května 2024 14:35

Čech ukradl v kostele významný artefakt. Německý soud ho poslal do vězení

Třiapadesátiletého Čecha poslal bavorský soud na dva a půl roku do vězení za krádež pektorálu papeže Benedikta XVI., informoval deník Berchtesgadener Anzeiger. Šperk v podobě kříže na řetízku by se mohl brzy vrátit do kostela v bavorském Traunsteinu.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy