Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zabití Francouzi z IS si svůj osud zaslouží, míní Francie

Bojovníci Islámského státu
Bojovníci Islámského státu
Foto: Wikimedia Commons

Paříž - Islamisté z Francie bojující po boku Islámského státu (IS) v Sýrii, které zabíjejí iráčtí vojáci, si svůj osud zaslouží. Dnes to uvedl mluvčí francouzské vlády.

List The Wall Street Journal (WSJ) tento týden napsal, že francouzské občany zabíjejí příslušníci iráckého dělostřelectva a pěchoty během bitvy o Mosul. Francouzské speciální síly jim podle WSJ poskytují souřadnice a další potřebné údaje.

V řadách IS v Iráku a Sýrii bojuje podle francouzských úřadů asi 700 francouzských státních příslušníků. Francouzští činitelé již dříve uvedli, že prioritou úřadů je tyto osoby zlikvidovat, aby se nemohly vrátit do vlasti a páchat teroristické útoky.

"Říkám to všem bojovníkům, kteří se přidávají k (IS) a kteří jedou do zahraničí vést válku: vést válku znamená podstupovat riziko, a musejí s tím počítat," řekl vládní mluvčí Christophe Castaner na otázku, zda nové francouzské vládě toto cílené zabíjení nevadí.

Témata:  Islámský stát Francie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy