Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie propustila 17letého Syřana. Útok prý neplánoval

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Berlín - Sedmnáctiletý Syřan, který byl zadržen v úterý v Německu, je opět na svobodě. Policie nepotvrdila podezření, že připravoval sebevražedný teroristický útok v Berlíně.

Syrský žadatel o azyl, jehož jméno média neuvedla, pobýval v uprchlickém zařízení na severovýchodě spolkové země Braniborsko. Tamní policie na něj dostala upozornění od úřadů v Hesensku a Berlíně. Agentura Reuters uvedla, že mladíka udali i členové jeho rodiny.

Braniborský zemský ministr vnitra Karl-Heinz Schröter v úterý řekl, že mladík poslal své matce elektronickou zprávu, ve které se o plánovaném atentátu přímo zmínil. Deník Bild uvedl, že zadržený se přes komunikační program WhatsApp s matkou rozloučil, neboť se rozhodl vést boj proti nevěřícím.

DPA dnes ale napsala, že obsah inkriminovaných zpráv byl původně chybně přeložen. Úřady prý nicméně zareagovaly brzy, aby vyloučily jakékoliv riziko pro občany. O zadrženém je známo, že do Německa přišel předloni bez dokladů a bez doprovodu dospělých.

Témata:  Německo policie Německo terorismus

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.