Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kodaňské cyklostezky trápí dopravní zácpy, radnice rozmisťuje elektronické cedule

Cyklostezky
Cyklostezky
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Kodaň - Dánská metropole se musí vypořádat s dopravními zácpami na cyklostezkách. Radnice už na nich začala rozmisťovat zvláštní elektronické informační cedule.

Město zatím instaluje pět panelů, které budou umístěny na strategických bodech 390 kilometrů cyklostezek. "Je třeba zlepšit přístupnost pro rostoucí počet cyklistů, kteří bohužel na mnoha místech musejí na cyklostezce bojovat o prostor," uvedl šéf městského odboru pro technologie a životní prostředí Morten Kabell.

Město podle něj doufá, že díky informačním cedulím si cyklisté budou moci zvolit tu nejméně přeplněnou trasu.

Počet cyklistů v dánské metropoli loni poprvé převýšil počet aut. Do práce nebo do školy jezdí na kole 41 procent obyvatel města, včetně 63 procent poslanců, uvedl britský deník The Guardian.

Cyklistický boom se dle prognóz nezastaví ani v následujících letech. Do roku 2025 se očekává růst počtu cyklistů o 25 procent.

Témata:  Dánsko cyklostezky cyklisté

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy