Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž hrozil bombou v letadle z Melbourne, je prý psychicky narušený

Letadla, ilustrační foto
Letadla, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Melbourne - Srílančan (25) ve středu hrozil bombovým útokem a pokusil se vniknout do pilotní kabiny letadla společnosti Malaysia Airlines cestou z Melbourne do Kuala Lumpuru. Podle úřadů je mladý muž duševně nemocný a policie vyloučila, že by se jednalo o terorismus.

Mladý muž byl propuštěn ve středu z psychiatrické kliniky v Melbourne a ihned si koupil letenku na večerní let do malajsijské metropole.

Zhruba deset minut po startu letadla vstal ze sedadla, v ruce držel jakýsi elektronický přístroj a hrozil, že odpálí bombu. Jeho chování vyvolalo mezi pasažéry paniku, nakonec se ale cestujícím podařilo ho přemoci a spoutat.

"Dva nebo tři stateční mladí Australané se mu postavili a přemohli ho," popsal cestující Andrew Leoncelli incident. Australská policie ocenila hrdinný zásah, na němž se podle ní podíleli cestující i posádka.

V letadle bylo 337 cestujících. Asi půl hodiny po startu stroj bezpečně přistál v australském městě Melbourne, odkud předtím odstartoval. Policie následně letadlo prohledala, jestli v něm nejsou výbušniny - žádné však nenašla.

Srílančanovi, který by měl dnes předstoupit před soud, hrozí za ohrožení letadla a falešný poplach až deset let vězení.

Témata:  Austrálie letectví a letadla

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy