Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Sahaře zemřelo žízní více než 40 migrantů

Nigérie
Nigérie
Foto: UNHCR

Niamey - Přes 40 migrantů ze západní Afriky zemřelo tento týden žízní poté, co se v Saharské poušti porouchal nákladní vůz, v němž cestovali. Mezi oběťmi je i pět dětí, včetně tří novorozenců.

Šesti lidem se podařilo dojít do nejbližší vesnice, kde sdělili, že 44 lidí zemřelo žízní, píše BBC. Po rozsáhlém pátrání úřady v oblasti Agadez na severu Nigérie objevily jejich těla. Většina migrantů pocházela z Ghany a Nigérie. 

Loni v červnu úřady objevily v Saharské poušti u hranice s Alžírskem těla 34 migrantů, včetně 20 dětí. Podle všeho je opustili pašeráci lidí, kteří jim slíbili bezpečný přechod přes hranice. Migranti pak zemřeli žízní.

Humanitární organizace a státy monitorují přísun migrantů z Afriky do Evropy přes Středozemní moře, je ale téměř nemožné vědět o přesném počtu lidí cestujících přes Saharu.

Témata:  uprchlíci Nigérie Afrika

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 17:20

Ukrajinské zbrojovky tento měsíc poprvé vyrobí 10 samohybných houfnic Bohdana na podvozku Tatra

Ukrajinské zbrojovky tento měsíc poprvé vyrobí deset ukrajinských samohybných houfnic Bohdana a v následujících měsících toto množství ještě vzroste, uvedl dnes na sociálních sítích ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy