Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Putin apeluje na americké podnikatele: Pomozte nám s Trumpem

Vladimír Putin, ruský prezident
Vladimír Putin, ruský prezident
Foto: kremlin.ru

Petrohrad - V Petrohradu se dnes koná ekonomické fórum, na kterém vystoupil i ruský prezident Vladimir Putin. Vyzval americké podnikatele, aby šéfovi Bílého domu Donaldu Trumpovi pomohli začít normální dialog mezi Spojenými státy a Ruskem.

"Pomozte nám obnovit normální politický dialog. Prosím vás jménem Ruska a obracím se k americké straně: pomozte i nově zvolenému prezidentovi, hlavě vlády Spojených států," řekl Putin.

"Během několika předchozích let byl prakticky zničen základ spolupráce budovaný během předchozích desetiletí a naše dvoustranné vztahy se ocitly v nejnižším bodu od dob studené války," postěžoval si ruský prezident.

"Jsem přesvědčen, že normalizace bilaterálních vztahů odpovídá zájmům obou zemí," zdůraznil Putin.

Moskva přičítá veškerou vinu za zhoršení vztahů vládě předchozího prezidenta Baracka Obamy. Trumpův manévrovací prostor zužuje i vyšetřování vedené Kongresem, FBI a zvláštním vyšetřovatelem ohledně údajného ruského ovlivňování amerických prezidentských voleb.

Témata:  Vladimír Putin Donald Trump Rusko Petrohrad

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy