Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump po útoku v Londýně obhajoval imigrační dekret, Britům nabídl pomoc

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington/Londýn - Po včerejších teroristických útocích v Londýně, které si vyžádaly nejméně šest mrtvých, nabídl americký prezident Donald Trump Británii pomoc. Také orodoval za svůj dekret proti imigraci, který je momentálně pozastaven a o němž bude rozhodovat nejvyšší soud USA.

"Jsme s vámi," vzkázal Britům Trump jménem Spojených států. Telefonoval s britskou premiérkou Theresou Mayovou a přislíbil jí veškerou pomoc při vyšetřování útoků.

"Potřebujeme být prozíraví, bdělí a tvrdí. Potřebujeme, aby nám soudy vrátily naše práva. Potřebujeme zákaz cestování jako další úroveň bezpečnosti," napsal v dalším tweetu Trump.

Americký prezident ve dvou exekutivních příkazech v lednu a březnu vydal zákaz vydávání víz občanům několika muslimských zemí. V obou případech platnost zákazu pozastavily americké soudy.

Americké ministerstvo pro vnitřní bezpečnost v pozdějším prohlášení uvedlo, že nemá informace o "konkrétní věrohodné hrozbě ve Spojených státech".

Témata:  Donald Trump teroristické útoky v Londýně Velká Británie terorismus

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 14:41

Ruský obr Gazprom zažaloval ČEZ a další evropské společnosti

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy