Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie zasahuje po útocích v bydlišti atentátníka

Policie Velké Británie
Policie Velké Británie
Foto: Filip Toužimský, EuroZprávy.cz

Londýn - Britská policie zasahuje v domě na východolondýnském předměstí Barking, kde bydlel jeden z pravděpodobných pachatelů sobotního atentátu v Londýně.

Uvedl to zpravodajský server televize Sky News. Policie podle něj zatkla čtyři muže a jednu ženu, kterou později propustila.

Jeden ze sousedů Sky News řekl, že policie mu ukázala snímek podezřelého, jenž vypadal jako jeden z jeho sousedů. Označil ho za "přívětivou osobu", která v místě bydlela tři roky a má malé děti.

Podle jiných svědků jde o muže pákistánského původu. V místě je podle Reuters mnoho policistů.

Teroristický útok v centru Londýna si v noci na dnešek vyžádal životy nejméně sedmi lidí a desítky zraněných, z nichž několik je v kritickém stavu. Trojice útočníků najela dodávkou do lidí na mostě přes Temži, poté pokračovala do nedaleké čtvrti Borough Market, kde vyskočila a začala do lidí bodat noži. Policie atentátníky za osm minut po ohlášení incidentu zastřelila. Podle ministryně vnitra Amber Ruddové atentát souvisel s islámským radikalismem.

Útok odsoudila řada státníků, včetně českého premiéra Bohuslava Sobotky a amerického prezidenta Donalda Trumpa. Prezident Miloš Zeman zaslal kondolenci britské královně Alžbětě II.

Britské politické strany s výjimkou Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP) kvůli útoku přerušily do pondělí kampaň před čtvrtečními volbami. Večerní benefiční koncert pro oběti nedávného atentátu v Manchesteru se ale konat bude.

Témata:  policie Velká Británie Velká Británie teroristické útoky v Londýně

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy