Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Británie oslavuje policisty jako hrdiny útoku

Dodávka najela do lidí v Londýně (3.6.2017)
Dodávka najela do lidí v Londýně (3.6.2017)
Foto: Twitter

Londýn - Britská veřejnost oslavuje policisty, kteří se v Londýně hrdinně postavili teroristům. Jeden z prvních se pokusil zneškodnit útočníky policista mimo službu. Ten je nyní v kritickém stavu.

Pouze s pendrekem v ruce čelil radikálům vyzbrojených noži jistý dopravní policista, který byl vážně zraněn, nyní je ale ve stabilizován stavu.

O policistovi, který byl v době útoku mimo službu, média píší jako o hráči rugby, který se rozhodl zastavit všechny tři útočníky. List Daily Mirror na webu uvedl, že s nimi bojoval, dokud nepadl k zemi.

Při útoku byli zraněni celkem čtyři policisté. Londýnská policie ocenila přístup všech zasahujících, kteří se nehledě na nebezpečí a službu rozhodli teroristům postavit.

Teroristický útok v centru Londýna si v noci na dnešek vyžádal životy nejméně sedmi lidí a desítky zraněných, z nichž několik je v kritickém stavu.

Trojice útočníků najela dodávkou do lidí na mostě přes Temži, poté pokračovala do nedaleké čtvrti Borough Market, kde vyskočila a začala do lidí bodat noži. Policie atentátníky za osm minut po ohlášení incidentu zastřelila. Podle ministryně vnitra Amber Ruddové atentát souvisel s islámským radikalismem.

Útok odsoudila řada státníků, včetně českého premiéra Bohuslava Sobotky a amerického prezidenta Donalda Trumpa. Prezident Miloš Zeman zaslal kondolenci britské královně Alžbětě II.

Témata:  Velká Británie policie Velká Británie teroristické útoky v Londýně

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 8:30

Počasí se bude nadále oteplovat. Vystoupá na letní teploty

Nebývale chladná dubnová epizoda je u konce, o víkendu už teploty překročí dvacítku. Podle týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) pak v příštím týdnu ještě o pár stupňů vzrostou. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy