Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Drama v Austrálii: Muž vzal ženu jako rukojmí. To je za IS a Al-Káidu, křičel na policii

Glen McEwen, velitel Australian Federal Police
Glen McEwen, velitel Australian Federal Police
Foto: radioaustralia.net.au

Melbourne - V obytném domě ve městě Brighton na předměstí Melbourne držel muž jednu ženu jako rukojmí. Po neúspěšném vyjednávání ho policisté kolem 18:00 místního času (10:00 SELČ) zastřelili, dle svědků se v tu dobu ozvaly asi dvě desítky výstřelů.

Svědci uvedli, že se v obytném domě v Brightonu na jihovýchodě Austrálie ozval kolem 16:00 místního času (8:00 SELČ) výbuch, kvůli kterému dorazila na místo těžce ozbrojená policie a záchranáři. Po příjezdu policisté ve vstupní hale našli zastřeleného muže.

Během zásahu utrpěli lehká zranění tři policisté, dva z nich byli převezeni do nemocnice. O osudu zadržované ženy média neinformují.

Policie nyní prověřuje, zda incident souvisel s terorismem. Podle listu Herald Sun stanici Channel 7 v Melbourne zavolal muž, který řekl "Toto je za IS" a "Toto je za Al-Káidu". V pozadí byla údajně slyšet křičící žena. Okolí budovy je nadále uzavřené.

Témata:  Austrálie terorismus policie Austrálie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy