Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Imám hájil ženskou obřízku jako prevencí hypersexuality. Mešita jeho výrok odsoudila

Muslimové, islám
Muslimové, islám
Foto: Pixabay

Washington - Imám Shaker Elsayed koncem května uspořádal na přednášce hovořil o ženské obřízce. Tu popsal jako odříznutí svrchní sexuálně citlivé části dívčího těla tak, aby se zabránilo hypersexuální aktivitě. Mešita na washingtonském předměstí Falls Church jeho výrok dnes odsoudia.

Vedení mešity následně vydalo prohlášení, ve kterém mrzačení ženských pohlavních orgánů prohlásilo za neslučitelné s americkým i islámským právem.

"Ve společnostech, kde je obřízka u dívek zcela zakázaná, přebírá vládu hypersexualita a ženě nestačí jeden, dva a ani tři muži," uvedl imám.

Posluchače také varoval, že některé radikálnější verze obřízky jsou nebezpečné. Doporučil proto obrátit se vždy na muslimské gynekology o radu, zda je vhodné provést jen minimální zákrok.

Svá slova nakonec vzal zpět. I tak ale někteří další imámové a věřící žádají, aby kritizovaný imám kvůli kontroverznímu postoji mešitu opustil, napsal list The Washington Post.

Témata:  Islám obřízka USA

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 10:44

Rusko podle expertů po schválení americké pomoci posílí útoky proti Ukrajině

Západní vojenští odborníci očekávají v následujících týdnech posílení ruských raketových a dronových útoků na Ukrajinu, než dorazí nová americká vojenská pomoc schválená Sněmovnou reprezentantů. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy