reklama

Zatímco 14letá dívka se v bolestech svíjí na zemi, tyranka nad ní stojí a vysmívá se jí podobně, jako hlouček žáků, který se mezitím kolem dvojice shromáždil. Pak na tvář oběti dopadá rána.  A další. Tyranka dívku za vlasy táhne po zemi jak poníka.

Tato scéna nepochází z žádného psychologického filmu, ale ze záznamu, který pořídil jeden z žáků střední školy Gleniffer High School ve skotském Paisley. Jak je přitom ze záznamu patrné, nikdo se neobtěžuje mlácené školačce nabídnout pomocnou ruku. Všichni se jen posmívají.

"Dělej, co ti říkám, nebo tě zabiju!" volá divoká trýznitelka. O co však přesně jde, není jasné. "Můj Bože!" je jedinou reakcí žáků. Celá scéna trvá několik málo sekund, utrpení dívky se však zdá být nekonečné a pokračuje i po útoku, jak potvrdila matka napadené slečny.

"Má dcera se s nikým prát nechtěla, ale byla prostě napadena. Po útoku je celá rozbolavěná a pohmožděná, ale skutečnost, že ji natočili, je horší," řekla pro Daily Record matka. "Sdíleli to na Facebooku a když se pak opět objevila ve škole, ostatní žáci se jí kvůli tomu smáli," dodala.

Případem se nyní zabývá i policie, zatím však nikdo nebyl zadržen. Mluvčí Renfrewshirské rady označil útok za "naprosto nepřijatelný". Incident bude prověřovat i disciplinární komise.