Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Afghánský migrant zabil z azylovém domě chlapce, prý zabil kvůli rušení klidu

Berlín, ilustrační foto
Berlín, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Berlín – Afghánský migrant v sobotu v azylovém domě v Bavorsku zabil pětiletého chlapce původem z Ruska. Motivem bylo rušení klidu. Tvrdí to těžce zraněná matka chlapce.

Úřady v Řezně informovaly uvedly, že 41letý Afghánec se patrně cítil být rušen dětmi, které si v azylovém domě v Arnschwangu hrály. Sedmačtyřicetiletá žena, která byla při sobotním násilném činu vážně poraněna, rovněž vypověděla, že muž nejdřív napadl ji a poté jejího syna. Při policejním zásahu policista na pachatele osmkrát vystřelil a smrtelně ho zranil.

Cizinec byl odsouzený za předchozí trestný čin a měl na nohou elektronická pouta. Podle místních úřadů měl být z Německa vyhoštěn, ale muž se proti tomu právně bránil a v roce 2014 se domohl zákazu svého vyhoštění. V Německu ale mohl zatím zůstat, protože jako konvertita ke křesťanství se ve vlasti cítil být ohrožen, informovala dnes agentura DPA.

Bavorský ministr vnitra Joachim Herrmann nyní žádá důkladné prověření těch žadatelů o azyl, kteří tvrdí, že se obrátili na křesťanství. „Jasné je také to, že musíme od církví a také od správního soudu očekávat, že se velmi přesně podívají, zda někdo opravdu přestoupil ke křesťanství - což tu v jednotlivém případě nemohu posoudit - nebo zda to nemohlo být jen předstírané, jenom aby se vyhnul vyhoštění," prohlásil dnes Herrmann.

Témata:  Německo Afghanistán uprchlíci

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 10:38

Trump tvrdí, že by Evropa měla dávat Ukrajině více peněz

Bývalý prezident USA Donald Trump ve čtvrtek vyzval Evropu, aby poskytla Ukrajině více finanční pomoci. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy