Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Comeyho čeká výbušná vypověď před Kongresem, Trump mu popřál štěstí

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: The White House

Washington - Někdejšího ředitele Federálního vyšetřovacího úřadu (FBI) Jamese Comeyho ve čtvrtek čeká výpověď před Kongresem. Mluvit by měl o kauze možných ruských zásahů do loňských amerických voleb. Prezident Spojených států Donald Trump mu dnes popřál štěstí.

Informovala o tom agentura AP. „Přeji mu štěstí," řekl Trump na dotaz novinářů, co by Comeymu ke svědectví před senátním výborem pro dohled nad tajnými službami vzkázal.

Trump nečekaně Comeyho odvolal počátkem května. Prezident své rozhodnutí zdůvodnil tím, že v nyní již bývalého ředitele FBI ztratil důvěru a že ho chtěl zbavit funkce již delší dobu. Spekulace o tom, že odvolání souvisí s Flynnovým vyšetřováním, šéf Bílého domu odmítl.

Comeyho výpověď může být podle expertů značně výbušná. Podle médií hodlá exšéf FBI potvrdit, že na něj Trump vyvíjel nátlak, aby zastavil vyšetřování bývalého bezpečnostního poradce Bílého domu Michaela Flynna. Ten musel odstoupil kvůli svým nejasným vazbám na Rusko.

Témata:  Donald Trump Kongres Spojených států amerických (United States Congress) FBI Federální úřad pro vyšetřování (Federal Bureau of Investigation) James Comey

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy