Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump prý po Comeym loajalitu nikdy nevyžadoval

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington - Prezident Donald Trump nikdy nevyžadoval od odvolaného ředitele Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) Jamese Comeyho loajalitu. Uvedl to dnes v prohlášení Trumpův právník Marc Kasowitz.

Prezident podle něj Comeyho, který dnes vypovídal před výborem Senátu USA, nežádal ani o zastavení vyšetřování prezidentova bývalého bezpečnostního poradce Michaela Flynna kvůli stykům s Rusy.

Trump podle Kasowitze bývalému řediteli FBI nikdy neřekl: "Potřebuji loajalitu, očekávám loajalitu."

V dnešní Comeyho výpovědi před senátním výborem se podle Kasowitze ukázalo, že se prezident nikdy nepokoušel zabránit jakémukoli vyšetřování FBI včetně toho, které se týká jeho exporadce Flynna, jenž musel svou funkci opustit kvůli nejasným vazbám na Rusko. Prezidentův právník zároveň Comeyho obvinil, že "neoprávněně" prozradil tisku obsah "důvěrné komunikace" s Trumpem.

"Prezident nikdy, v žádné formě, ani smyslu, nenařídil či nenavrhl, aby pan Comey zastavil vyšetřování kohokoli. Panu Comeymu ani neřekl 'nechte Flynna být'," uvedl Kasowitz.

Témata:  Donald Trump FBI Federální úřad pro vyšetřování (Federal Bureau of Investigation) EuroZprávy.cz James Comey

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:06

Protest v RTVS. Zaměstnanci požadují zachovat svobodnou veřejnoprávní instituci

Situace na Slovensku se rychle mění. Zaměstnanci RTVS vydali protestní prohlášení a to krátce po schválení zákona o STVR Ficovou vládou.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy