Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Všemocný Putin: Jednou větou rozzlobil půlku planety

Vladimir Putin, prezident Ruské federace
Vladimir Putin, prezident Ruské federace
Foto: kremlin.ru

Moskva – Ruský prezident Vladimir Putin si svým prohlášením znepřátelil celou řadu žen. Když se ho totiž filmař Oliver Stone v dokumentu „Putinovy rozhovory“ ptal, zda někdy má špatné dny, odpověděl, že ne, protože není žena.

„Nejsem žena, takže nemám špatné dny,“ tvrdí Putin v dokumentu, Čtyřdílnou sérii by měla americká stanice Showtime uvést v polovině června. Jeho slova cituje server Business Insider.

Americkému štábu pak ale šéf Kremlu obratem vysvětlil, že se nesnaží „nikoho urazit“, ale že spíše poukazuje na „podstatu věci“. „Existují určité přírodní cykly,“ dodal Putin.

Na západě jsou Putinovy komentáře o ženách dobře známé - například, když se ptal hostů ekonomické konference, jestli někdo nemá „pilulku“ pro americkou novinářku Megyn Kellyhovou na její údajnou „hysterii“, nebo když řekl, že zadržené členky ruské rockové skupiny Pussy Riot by měly být „doma a dělat domácí práce“. Svými slovy způsobil nejen zdvižená obočí, ale vysloužil si také obvinění ze sexismu.

Ale zatímco feministické skupiny v Rusku proti Putinovi pravidelně demonstrují, jeden průzkum veřejného mínění zjistil, že jedna z pěti ruských žen by se nebránila manželství se současným ruským prezidentem.

V dokumentárním filmu se Stone také pokusil objasnit Putinovy postoje k právům LGBT komunity v Rusku, kde je nelegální šířit informace o homosexualitě dětem. Když se Stone ptal Putina, jestli by se sprchoval s homosexuálem v ponorce, ruský prezident odpověděl: „No, já bych s ním raději do sprchy nešel. Proč ho provokovat? Ale víte, že jsem mistr v judu.“

Témata:  Vladimír Putin Rusko ženy

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy