Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Comey lhal? Možná brzy něco řeknu i já, naštval se Trump

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington - Americký prezident Donald Trump dnes okomentoval slova někdejšího šéfa FBI Jamese Comeyho. Ten ve čtvrtek před senátory, kteří vyšetřují možné ovlivňování amerických voleb Ruskem, pod přísahou vypovídal, podle Trumpa ale ne vždy říkal pravdu.

Trump dnes uvedl, že je připraven pod přísahou podat svou verzi událostí. Nevyloučil také, že existují nahrávky jeho rozhovorů s Comeym, jak dříve naznačil, a poznamenal, že veřejnost se možná jednou dozví o jejich existenci či neexistenci pravdu.

„Možná k tomu ve velmi blízké budoucnosti něco řeknu," uvedl Trump k nahrávkám. V květnu přitom prezident Comeyho varoval, aby doufal, že žádné nahrávky jejich rozhovoru neexistují.

Bývalý ředitel FBI tvrdil před senátním výborem pro dohled nad tajnými službami, že po něm Trump žádal slib věrnosti, to ale podle prezidenta není pravda. Trump rovněž prohlásil, že Comeymu nikdy nesdělil, že by byl rád, kdyby FBI ukončil vyšetřování někdejšího poradce Bílého domu Michaela Flynna kvůli jeho sporným vazbám na Rusko.

Trump dnes řekl, že chce rovněž pod přísahou vypovídat o setkáních s Comeym, kterého kritizoval za tajné předávání informací médiím. Comey totiž přes přítele poskytl novinářům své poznámky z jednání s Trumpem.

Témata:  Donald Trump USA FBI Federální úřad pro vyšetřování (Federal Bureau of Investigation) James Comey

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy