Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Scotland Yard chce víc peněz na boj s terorismem

Policie Velké Británie
Policie Velké Británie
Foto: Filip Toužimský, EuroZprávy.cz

Londýn - Londýn se nenechá zastrašit teroristy, jejichž tři poslední útoky si vyžádaly 35 mrtvých, požádá však o další peníze na boj s teroristickou hrozbou. Agentuře Reuters to dnes řekla velitelka metropolitní policie Cressida Dicková.

"Londýn je bezpečné město a my uděláme všechno proto, aby bezpečným zůstalo," zdůraznila.

Britská policie je podle Dickové velmi úspěšná při odvracení islamistických útoků. "Proti lidem, kteří mají v úmyslu provést něco strašlivého a s potěšením sami sebe zabijí, je ale obtížné se bránit," připustila. Dodala, že policie, a pravděpodobně i tajné služby, budou od vlády požadovat nové prostředky, aby své úkoly zvládly.

Dicková řekla, že nedávné krvavé útoky teroristů v Londýně byly nejspíš zosnovány v domácím, tedy britském prostředí, přestože se k nim hlásí takzvaný Islámský stát (IS). "V mnoha jiných případech ale byly zahraniční kontakty zjištěny," upozornila.

Témata:  Velká Británie policie Velká Británie

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy