Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Uprchlíci se pokusili upálit bezdomovce, berlínský soud je poslal do vězení

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Berlín - Vůdce bandy mladíků, kteří se loni pokusili zapálit spícího bezdomovce v berlínském metru, dostal dva roky a devt měsíců vězení. Mladíci, kteří do Německa přišli ze Sýrie a Libye, u soudu tvrdili, že muže nechtěli zabít.

Muži, kterým je dnes 17 až 21 let, čin spáchali loni v prosinci na zastávce metra Schönleinstrasse. Díky včasnému zásahu kolemjdoucích se plameny podařilo uhasit a bezdomovce původem z Polska uchránit před zraněními.

Záběry bezpečnostních kamer zase přispěly k brzkému dopadení sedmi členů skupiny. Nejstarší z nich přiznal, že zapálil kapesník, který pak muži hodil na hlavu. Údajně proto, aby ho malým ohněm vystrašil.

Soud dnes tohoto jedenadvacetiletého muže uznal vinným z pokusu o těžké ublížení na těle a poslal ho na dva roky a devět měsíců za mříže.

Trojice spoluobžalovaných dostala podmíněný trest pro mladistvé ve výši osmi měsíců za to, že činu napomáhala. Zbylá trojice stráví dva až čtyři týdny v zařízení pro mladistvé a bude se muset zapojit do veřejně prospěšných prací. Soud ji potrestal za to, že bezdomovci nepomohla.

Témata:  Německo bezdomovci Berlín

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy