Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump nemá v plánu odvolat Muellera, který vyšetřuje roli Ruska ve volbách

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: The White House

Washington - Zvláštní vyšetřovatel Robert Mueller, který objasňuje roli Ruska v amerických prezidentských volbách, odvolán nebude. Uvedla to Sarah Huckabeeová Sandersová, mluvčí prezidenta Donalda Trumpa.

Někteří spojenci prezidenta důvěryhodnost Muellera zpochybňují. Jeden z vysoce postavených prezidentových přátel, šéf mediální firmy Newsmax Chris Ruddy v úterý prohlásil, že Trump zvažuje Muellerovo odvolání.

"Ačkoli k tomu prezident má právo, učinit tak ale nezamýšlí," uvedla ale Trumpova mluvčí.

Naopak důvěru Muellerovi vyslovil ministr spravedlnosti Jeff Sessions. Ten do jeho práce nehodlá nijak zasahovat. Formálně o Muellerově odvolání rozhoduje ministerstvo spravedlnosti, konkrétně pak Sessionsův náměstek Rod Rosenstein, neboť ministr se svých pravomocí v této kauze zřekl, Trump však podle AP může postup obejít.

Témata:  Donald Trump USA Rusko

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy