Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při požáru obytného domu zemřelo nejméně 12 lidí, 65 je zraněno

Požár
Požár
Foto: Pixabay

Londýn - Hasiči prohledali již téměř celou hořící výškovou budovu na západě Londýna, kde v plamenech zemřelo nejméně 12 lidí. Hasičům se dosud podařilo vyprostit 65 živých obyvatel domu.

Novinářům to řekl člen vedení londýnského hasičského sboru Steve Apter, podle něhož oheň dosud přetrvává na těžko přístupných místech.

"S požárem stále bojujeme, ale mohu potvrdit, že hasiči díky své profesionalitě a odvaze již dokázali prohledat téměř celou budovu," prohlásil Apter s tím, že se dostali i do nejvyššího patra.

Z celkového počtu asi 200 zasahujících hasičů jich uvnitř budovy vzhledem k riziku zvýšenému poškozením plynového potrubí pracuje pouze omezené množství. Apter předpokládá, že se budou s požárem a jeho následky potýkat nejméně do rána.

Další lidé se stále pohřešují a úřady očekávají, že počet mrtvých ještě stoupne.

"Bohužel nepředpokládám, že by byli uvnitř ještě nějací živí lidé," řekl novinářům Stuart Cundy z londýnské policie, podle něhož budou ve stále hořícím domě nalezeni spíše lidé, které oheň zahubil. Počet pohřešovaných se nyní nedá přesně stanovit, dodal Cundy.

Londýnské záchranné složky informovaly, že bylo do šesti nemocnic v britské metropoli převezeno celkem 68 lidí, z nichž 18 je nyní v kritickém stavu. Hasiči předpokládají, že budou s ohněm bojovat celou noc. O možné příčině požáru domu s více než 20 patry, který vypukl v noci na dnešek, nechtěli zástupci úřadů spekulovat s tím, že bude předmětem podrobnějšího vyšetřování.

Témata:  Velká Británie Londýn požár výškové budovy v Londýně požáry

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 20:14

Kreml nemá strach ze zvratu kvůli raketám ATACMS v rukou Ukrajinců

To, že má Ukrajina přístup k těžkým zbraním dlouhého dosahu včetně raket ATACMS ze Spojených států, v zásadě nezmění výsledek probíhající války. Prohlásil to ve čtvrtek Kreml, uvedla agentura AFP.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy