Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Motorkáři se pohádali, mladík pak vzal pušku a pět jich zastřelil

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto

Moskva - Ruská policie dopadla mladíka (27), který ve vesnici Čelnochovo asi 80 km východně od Moskvy zastřelil pět motorkářů. Prý vraždil kvůli předchozímu sporu.

Střet se odehrál v šest hodin ráno místního času ve stanovém táboře. Vrah se po hádce vrátil, až když motorkáři usnuli, a pak je zastřelil puškou Sajga, kterou s sebou přinesl.

Svědky zločinu se staly dvě ženy, které bikery doprovázely. S jejich pomocí se podařilo identifikovat pachatele, jímž je jeden z obyvatel vesnice.

Informace o pozadí případu se v médiích rozcházejí. Některá uvedla, že v pozadí konfliktu byl alkohol a že ostatní motorkáři uspořádali na útočníka hon s úmyslem vzít "spravedlnost" do vlastních rukou. Policie však byla rychlejší.

Zavraždění bikeři patřili ke klubu vyznávajícímu stroje Honda. V pondělí se chtěli v okolí Moskvy zúčastnit slavnostní jízdy ke Dni vítězství sovětské armády.

Témata:  Rusko motorkáři vražda policie Rusko

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy