Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vzpoura proti Putinovi? Na ruské obrazovky se při diskuzi dostaly i uštěpačné vzkazy

Vladimir Putin
Vladimir Putin
Foto: kremlin.ru

Moskva - Ruský prezidnent Vladimir Putin dnes již popatnácté během své politické kariéry debatoval s občany v přímém přenosu. Na milionech obrazovek se objevily i vzkazy od kritiků Kremlu.

Putinova debata připomíná pečlivě zrežírované představení. Ještě před vysíláním se sešly více než dva miliony dotazů - a některé, mezi nimi i velice kritické, se objevily v rámečku na straně obrazovky, povšimla si agentura AFP.

"Putine, opravdu doufáš, že lidé věří tomuto cirkusu s vymyšlenými otázkami?" zněl jeden ze vzkazů, který si bylo možno přečíst během hojně sledovaného vysílání.

"Sbohem, Vladimire!" následoval další vzkaz, než po chvilce zmizel z obrazovky. Další vzkazy zněly: "Tři prezidentská období stačila!", anebo "Kdy přestanete porušovat ústavu?"

Putin dosud oficiálně neoznámil, zda se bude ucházet o další šestiletý mandát v čele státu. Podle průzkumů jeho popularita dosahuje historických rekordů,. Média si ale všímají i "vzpoury potomků Putinových voličů" v podobě hojné účasti mládeže na demonstracích, svolaných opozičním předákem Alexejem Navalným.

Témata:  Vladimír Putin Rusko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy